Het StartersVerhaal van Fred Vermeulen Sfeerproducties

Fred Vermeulen Sfeerproducties

“Ik heb de mooiste job die er bestaat,” lacht Fred Vermeulen (43). “Ik zeg wel eens ‘je kunt me bellen voor alles waar een logo of foto op moet’, maar daarmee doe ik Sfeerproducties echt tekort. Als signbedrijf maken we letterlijk het verschil voor de klanten. Zeker bij grote restyling- en interieurprojecten. Een compleet nieuwe sfeer zorgt altijd voor blije gezichten!”

Lange aanloop
Fred is niet zoals je het noemt een ‘geboren ondernemer’. Jarenlang werkte hij met plezier voor verschillende signbedrijven en deed daarbij veel ervaring op. Maar hij bouwde ook een netwerk op dat hem trouw volgde wanneer hij een overstap maakte. Iedereen die met hem heeft samengewerkt, begrijpt waarom. Fred: “Goed persoonlijk contact vind ik bijna net zo belangrijk als een mooi eindproduct. Drie jaar geleden was ik werkzaam in een andere branche en ben ik naast mijn vaste baan gestart met Sfeerproducties om voor oude relaties en bekenden wat kleine klusjes te kunnen doen. Twee jaar geleden heb ik besloten er helemaal voor te gaan. Nu verzorg ik het ontwerp, de productie en montage van kleine en grote signprojecten. Van autobelettering of gevelreclame tot aan volledige restyling van het interieur. Ik heb nog geen dag spijt van die stap gehad. Het is ontzettend fijn om elke dag zaken te kunnen doen op de manier waar ik me goed bij voel.”

Tegen de stroming in
De jaren 2020 en 2021 gaan de geschiedenisboeken als de pandemiejaren. Voor veel ondernemers niet bepaald de makkelijkste tijd. Ook Fred zag van de een op de andere dag veel onzekerheid op zich afkomen. “Ik was voor mijn gevoel nog maar net begonnen,” legt Fred uit. “Als startende ondernemer is je grootste angst of je wel genoeg werk hebt. Ik kreeg in februari de sleutel van mijn eerste pand en binnen een maand ging heel Nederland op slot. Dat was wel even slikken. De eerste lockdown heeft me gedwongen om vooral te focussen op wat er wel kan.” Door positief te blijven en alle kansen aan te pakken bleef Fred relatief goed in het werk zitten. En zelfs de particuliere markt werd warm van Sfeerproducties. Fred: “Veel bedrijven zagen het thuiswerken of tijdelijk sluiten van een vestiging als een kans om het pand of interieur te restylen. De trend binnen de particuliere markt om het huis te upgraden of verbouwen, sloot aan bij onze interieurfolies. Zo zijn we sterk gegroeid in het wrappen van keukens en kunststof kozijnen. Groeien was geen doel op zich, maar het is het resultaat van focussen op de juiste dingen.”

Fred Vermeulen

Fred Vermeulen | Sfeerproducties

Startcoach
Dat was ook een van de lessen die Fred leerde van zijn startcoach: focus houden op waar je naartoe wilt als bedrijf. Fred: “Dat betekent dat je niet zomaar alles moet aanpakken. Het gevaar is dat het dan allemaal ‘net niet’ wordt. Dat is voor iemand die van nature van veel dingen enthousiast wordt, soms best lastig.” Vorig jaar sloot Fred zich aan bij StartSmart. Het laagdrempelige karakter en de ongedwongen sfeer spraken hem vooral aan. Maar ook het uitwisselen van ervaringen met andere ondernemers, helpt hem. “Je kunt echt veel van elkaar leren,” aldus Fred. “Dat is ook mijn advies aan startende ondernemers. Praat met mensen uit het bedrijfsleven. Niet met als doel er een klant bij te hebben, maar om eens een andere, frisse kijk op je bedrijf te ervaren. En wees dan vooral niet bang om te zeggen wat je niet lukt. Je kunt het!”

Start de groei met je eigen gratis StartCoach.

Wist je dat je bij een lidmaatschap 6 maanden (!) een gratis StarCoach kan krijgen? Zoek uit wat een StarCoach kan doen om jou en je bedrijf verder te laten groeien!

Ik ben wel benieuwd

Andere StartersVerhalen

Iedere starter heeft een eigen verhaal.

Ilona Hordijk-Bos

Itaxaties

"Vrijheid en je volledig storten op waar je goed in bent én leuk vindt."

Bekijk Ilona's startersverhaal

Wat we hebben bereikt

en waar we super trots zijn:

100+

super leuke en gezellige leden

45 jaar

ervaring met het helpen van startende ondernemers

45%

van de start-ups bestaan na 3 jaar nog (benchmark 30%)

38°C

een warm bad voor startende ondernemers